Wandelsportvereniging De Zwervers

wandelen zit in ons hart

WSV de Zwervers

facebook_page_plugin

do 24 mei, 09:00 uur
do 7 juni, 09:00 uur
wo 13 juni, 20:00 uur
Kopij inlever datum Wandelkrantje
do 21 juni, 09:00 uur
wo 4 juli, 20:00 uur
Bestuursvergadering
di 10 juli, 19:30 uur
Info bijeenkomst Nijmegen

WSV de Zwervers organiseert zelf jaarlijks 3 wandeltochten nl;

- Winter- Strand- Duinwandeling

De  30ste Winter-Strand-Duinwandeling Heliomare Wijk aan Zee op 07-jan-2018.

De routes zijn gereed en staan weer op papier. We hebben voor elke afstand een rustpunt in kunnen bouwen. Hierdoor is de 10 km iets langer geworden. Ondanks onze goede bedoelingen zijn we er niet in geslaagd de routes rolstoelvriendelijk te maken.

De wandeling begint met een stukje strand.
De 5 km zal niet in het PWN duingebied komen waardoor voor deze afstand geen toegangsbewijs voor het duingebied nodig zal zijn. De 5 km gaat in zuidelijke richting. Ze zullen het strand verlaten bij de Zwaanstraat.. Deze afstand zal een paar stukjes dorp en een paar stukken duin gaan bewandelen met een rust in café de Zon.

De andere afstanden gaan in noordelijke richting. Bij de strandopgang Heemskerk wordt het strand verlaten waarna de duinen aan de beurt zijn. De 10 km zal rusten bij Gasterij Kruisberg. Na de rust zal de terugweg worden ingeslagen door na ongeveer 1,5 km weer aan te sluiten bij de 15, 20 en 25 km

De 15 km gaat na de splitsing met de 10 km door naar de rust bij Vos Food op Camping Geversduin. Hiervandaan wordt aan de terug weg, samen met de 20 en de 25 km, begonnen.

De 20 en de 25 km splitsen met de 10 en 15 km om over het zweefvliegveld van Zaanse Zweefvlieg Club noordelijker te gaan Hierna kan er worden opgestoken bij het Hof van Kijk Uit en daarna ook nog bij Vos Food op Camping Geversduin.

De Startlocatie:

De starten allebei vanuit het sportcafe 'Orangerie' van Heliomare. Relweg 51, 1949EC in Wijk aan Zee

Het inschrijfgeld bedraagt €3,00 per wandelaar. De leden van erkende landelijke bonden kunnen rekenen op een korting van €1,00. Kinderen tot 12 jaar mogen meewandelen voor €1,00. Hier gaat geen korting meer af. Een herinnering in de vorm van een medaille kost €2,50.

Leden van WSV de Zwervers kunnen gratis meewandelen (op vertoon van hun eigen lidmaatschapskaart)

Wij heten u van Harte Welkom!!

- Duinentocht

Volgende wandeling 31 maart en 1 april 2018

Op dit moment begint in het duingebied alles uit te lopen. De wandeling wordt uitgezet, net als de Winter-Strand-Duinwandeling, in het gebied tussen de Noord pier en de zeeweg in Bakkum.
De 25 en 40 km zijn de afstanden die boven de Zeeweg in Bakkum gaan wandelen. Alle andere afstanden blijven dichter bij Wijk aan Zee. Voor de 5 km is
het niet mogelijk om een horeca rust in te bouwen. Voor de andere afstanden is hier in voorzien.

- Sint Maartentocht

Volgende wandeling 10 en 11 november 2018 in Beverwijk

Deze wandeling onderscheid zich van beide andere wandelingen. Deze wandeling wordt gemaakt over hoofdzakelijk verharde wegen in en rondom Beverwijk, Heemskerk en Velsen-Noord. Hierbij streven we ernaar de mooie plekken aan te doen.

Startlocaties

De Winter-Strand-Duinwandeling en de Duinentocht

De St. Maartentocht

Deze wandeling start vanuit Cafe Carillon, President Kennedyplein 5, 1945 SG in Beverwijk