Wandelsportvereniging De Zwervers

wandelen zit in ons hart

WSV de Zwervers

facebook_page_plugin

za 25 augustus, 10:15 uur
Wandelen met Mensen met beperkingen
do 30 augustus, 09:00 uur
do 13 september, 09:00 uur
do 27 september, 09:00 uur
wo 10 oktober, 20:00 uur
Kopij inlever datum Wandelkrantje
do 11 oktober, 09:00 uur
wo 17 oktober, 20:00 uur
Bestuursvergadering
do 25 oktober, 09:00 uur
do 8 november, 09:00 uur
vr 9 november, 20:00 uur
Bijeenkomst pijlers 48ste Sint Maartentocht

KWBN Nieuws

Website van het Landelijk Wandelprogramma, het populairste overzicht van 1.000 wandeltochten in Nederland. Met de meest actuele informatie over wijzigingen.
  1. Op het vernieuwde wandel.nl vind je de vertrouwde informatie over wandelevenementen en routes. Daarnaast krijg je tips over onder meer gezondheid, wandelreizen en materiaal. KWBN-leden kunnen regelmatig aanbiedingen op de site vinden.

De komende tijd wordt wandel.nl verder uitgebreid met wandelinformatie. Benieuwd naar de nieuwe site? Kom dan aanstaande maandag terug op wandel.nl.

2. Voor leden is gebruik van het KWBN Meetingpoint gratis. Deelnemers die nog geen lid van KWBN zijn, kunnen na aanmelding als lid eveneens van het rustpunt gebruik maken. Bovendien ontvangen zij als welkomstcadeau een paar sokken van Hi-Tec.

Het KWBN Pluspoint biedt nog een aantal extra's, zoals de mogelijkheid om je te laten masseren door gediplomeerde masseurs. Voor 25 euro extra kun je hiervan gebruik maken.

Tijdens de Vierdaagse op adem komen bij het Meetingpoint en/of Pluspoint van KWBN? Meld je dan nu aan.

Lid van KWBN? Klik hier

Nog geen lid van KWBN? Klik hier

3. ViaVierdaagse is een initiatief van KWBN en de Stichting De 4Daagse om debutanten onder professionele begeleiding te laten trainen voor het wandelevenement. Peelen gaat voor Omroep Gelderland onder meer op zoek naar trucs om vier dagen wandelen te volbrengen. Hoe kan hij bijvoorbeeld met het rare ritme omgaan van midden in de nacht opstaan en om 11.00 uur al 30 kilometer in de benen hebben?

Peelen vroeg aan bewegingsonderzoeker Arne Nieuwenhuys van de Radboud Universiteit op welke manier hij aan het Vierdaagse-ritme kan wennen en wat hij aan het slaaptekort kan doen. Nieuwenhuys: 'Je zou kunnen proberen om in de week voor de Vierdaagse al wat op te schuiven naar dat andere ritme. Dat moet je geleidelijk doen maar als je bijvoorbeeld elke dag een halfuurtje eerder opstaat en het ritme maximaal twee uur naar voren haalt kan dat helpen’

Klik hier voor het hele interview dat Gerwin Peelen had met bewegingsonderzoeker Arne Nieuwenhuys.

4. In de Vierdaagse-shop kan de wandelaar onder deskundige begeleiding kiezen uit een enorm aanbod van schoenen en wandelkleding. Hi-Tec geeft de Vierdaagse letterlijk en figuurlijk kleur door schoenen in onder andere de Vierdaagse-kleuren uit te brengen. Vooral uniek is een wandelschoen met gladiolenprint: een speciale jubileumschoen ter ere van het 100-jarig bestaan van de Vierdaagse.

Behalve schoenen en kleding verkoopt Hi-Tec ook echte ‘must haves’ voor wandelaars, zoals knijpgum tegen de bekende ‘dikke’ wandelvingers, poncho’s en een heuptasje met handig railsysteem. Tevens kan de Vierdaagse-fan hier terecht voor officiële merchandise van het evenement.

Een bezoek aan de shop zorgt voor een goede voorbereiding op de Vierdaagse (of andere wandelevenementen). De Vierdaagse-shop is bovendien een goede plek om alvast in de stemming te komen voor het naderende wandelfeest.

De Vierdaagse-shop van Hi-Tec is te vinden aan de Bisschop Hamerstraat 11 in Nijmegen.

5. Vorige maand was er discussie over de soms grote hoeveelheid snoep die tijdens de avondvierdaagse aan kinderen wordt uitgedeeld. In onze poll vroegen we wat de ultieme beloning tijdens de avondvierdaagse is. Ruim 75 procent koos voor de medaille.

Voor 11 procent van de stemmers gaat er toch echt niets boven snoep. Hetzelfde percentage gaf de voorkeur aan iets gezonds als groente of fruit. Speelgoed was met minder dan 2 procent van de stemmen het minst populair als ultieme beloning voor het uitlopen van de avondvierdaagse.