Tochten “buiten”

Deze werkgroep bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste vrijwilligers. Die alllemaal staan voor kwalitatief hoogstaande wandeling waarbij de wandelaar volop van de omgeving kan genieten en niet eindeloos aan het puzzelen en lezen is.

De werkzaamheden van deze werkgroep beslaat alles wat, buiten het inschrijven, nodig is om een georganiseerde wandeling te kunnen uit voeren. Dit begint met het maken van een route en zorgen dat deze op papier komt. Vervolgens moet deze route worden gecontroleerd en nagelopen om vast te stellen dat alle aanwijzingen juist zijn. Op de dag voor de wandeling worden de pijlen bij de aanwijzingen aangebracht. Wij streven er naar dat er bij elke aanwijzing op het papier een pijl wordt bevestigd en na de aanwijzing een rechtdoor pijl om aan te geven dat de wandelaar zich op de juiste route bevindt.

Het bouwen van de tochten wordt gedaan door 6 personen, waarbij voor elke wandeling zich een tweetal vrijwilligers hebben aangemeld. Voor het pijlen van de wandeling zijn er afhankelijk van het aantal afstanden 10 tot 16 vrijwilligers beschikbaar. Vervolgens zijn er op de wandeldagen een aantal vrijwilligers beschikbaar die de routes controleren op het missen van pijlen of eventueel onduidelijkheden in de route verbeteren zodat de wandelaar een onbezorgde wandeling heeft.

Tochten buiten bouwt ook tochten voor bijv. het Noord-Hollands Dagblad. Het bouwen is hetzelfde als voor onze eigen tochten maar de inschrijving en de afhandeling op de wandeldag wordt dan door het NHD uitgevoerd.

Joop Bremer